Riekele Kobes uit Drachten en Fleur Baljet uit Oosthem maakten hun favorietenrol ruimschoots waar gisteren tijdens de derde editie van de Walk & Run, een wandel- en hardloopevenement langs de stadsgrachten van en de polders rondom IJlst.

Dit jaar kreeg de Walk & Run zelfs het predikaat Open Noordelijk Stratenloop Kampioenschap toebedeeld. Tijdens de voor Friesland unieke Ladiesrun van ongeveer 7,5 kilometer(de vrouwen lopen in de “Houtstad” hun eigen wedstrijd gescheiden van de mannen) liep Fleur Baljet meteen weg bij de concurrentie.

Bij de mannen was er sprake van meer strijd. Riekele Kobes nam weliswaar meteen de leiding, maar werd in de eerste helft van de wedstrijd nog behoorlijk op de huid gezeten door een viertal zeer jeugdige atleten; de winnaar van vorig jaar Jan Oldhoff uit Leeuwarden (nu 2e), diens plaatsgenoot Janco Rijpstra (3e), Peter-Jan de Jong uit Joure en Siep Nota uit Sneek (4e).

De organisatie van de Walk & Run kon terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ongeveer vijfhonderd mensen schreven zich in voor de unieke “ontdekkingswandeltocht” over vijftien kilometer of voor een van de hardloopwedstrijden tijdens deze derde editie die gepaard ging met perfecte weersomstandigheden.