Nieuws

OUDERE JUNIOREN STRIJDEN IN WALK & RUN OOK OM NOORDELIJKE TITEL

Foto Jan Oldhoff

IJlst: aan het Noordelijk Stratenloop Kampioenschap dat dit jaar verbonden is aan de Walk & Run op zaterdag 6 oktober in IJlst is een extra leeftijdscategorie toegevoegd. De oudste junioren, in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar zullen uitkomen in de “Ladiesrun” en in de wedstrijd voor mannen, echter voor hen zal een speciaal klassement worden opgemaakt. In 2017 werd de mannenwedstrijd overigens gewonnen door een junior. De toen 17-jarige Jan Oldhoff uit Leeuwarden die deel uitmaakt van de Friese jeugdselectie Team Mila Fryslan was “heer en meester” in de mannenrace. Oldhoff, die onlangs nog van start ging tijdens het NK 1500 meter gaat op 6 oktober zijn titel in IJlst verdedigen en hij neemt zijn team- en plaatsgenoot Janco Rijpstra(19) mee. In de Ladiesrun over 7,5 kilometer gaat ook een aantal topjunioren van start. Mare te Biesebeek(18)  uit Leeuwarden en Ilse Rooks(19) uit Groningen(beide lid van Team Mila Fryslan) zouden maar wat graag de Noordelijke titel op hun palmares bijschrijven. (Op de foto: Jan Oldhoff(geel shirt), de winnaar van de Walk & Run in 2017, in actie tijdens het NK 1500meter).

WALK & RUN 2018 DECOR VOOR OPEN NOORDELIJK STRATENLOOP KAMPIOENSCHAP

Foto: Gutama Mame die finisht onder de Friese vlag, gemaakt door Annelies

IJlst: in verband met het jubileumjaar IJlst 750, zal de Noordelijke titelstrijd worden verbonden aan de Walk & Run 2018. Het evenement is uitgeroepen tot Open Noordelijk Stratenloopkampioenschap. In alle leeftijdscategorieën(junioren en senioren) zal worden gestreden om deze regionale titel. Een aantal regionale toplopers heeft al toegezegd om op 6 oktober a.s. in IJlst aan de start te verschijnen.
Je kunt je nu al inschrijven. Zie de website: http://walkrun.ijlst750.nl/

LADIESRUN IN WALK & RUN IJLST UNIEK IN FRIESLAND

Foto Ladiesrun 2016

IJlst: de Ladiesrun van 7,5 kilometer lengte die op zaterdag 6 oktober tijdens de Walk & Run in IJlst wordt georganiseerd is uniek in Friesland. In nagenoeg alle wegwedstrijden en stratenlopen in ons land lopen de dames relatief onopvallend tussen de mannelijke atleten. Ruim tien jaar geleden bedacht men in Nijmegen bij de Marikenloop dat het anders moest. Daar vindt nu jaarlijks een wedstrijd plaats die uitsluitend toegankelijk is voor dames en die inmiddels duizenden deelneemsters trekt. Later volgden Groningen, Rotterdam en Eindhoven dit voorbeeld. In IJlst wordt ook een loop voor mannen georganiseerd met de zelfde lengte als die van de dames, maar zij zullen pas van start gaan als alle dames zijn gefinisht. Ondanks het feit dat de Ladiesrun dit jaar het decor zal zijn voor het Open Noordelijk Stratenloop Kampioenschap blijft het evenement toegankelijk voor hardloopsters van elk niveau. Inmiddels hebben Ylona Kruis uit Heeg(winnares van de marathon van Sneek) en Fleur Baljet uit Oosthem(voormalig jeugdkampioene 10km) aangegeven dat ze op zaterdag 6 oktober in IJlst aan de start zullen staan. http://walkrun.ijlst750.nl/