Nieuws

Walk&Run 2018 groot succes!

Mede dankzij het prachtige weer, geweldige vrijwilligers en enthousiaste deelnemers is de Walk&Run 2018 een groot succes geworden! Geniet nog even na met de filmpjes en foto’s, kijk voor meer op onze facebookpagina!

 

Een prachtige terugblik op de Walk met dank aan Loes Dijkstra-Moed:

https://www.facebook.com/100009149780134/videos/2085101348471504/

 

Kobes en Baljet oppermachtig in walk & run

Riekele Kobes uit Drachten en Fleur Baljet uit Oosthem maakten hun favorietenrol ruimschoots waar gisteren tijdens de derde editie van de Walk & Run, een wandel- en hardloopevenement langs de stadsgrachten van en de polders rondom IJlst.

Dit jaar kreeg de Walk & Run zelfs het predikaat Open Noordelijk Stratenloop Kampioenschap toebedeeld. Tijdens de voor Friesland unieke Ladiesrun van ongeveer 7,5 kilometer(de vrouwen lopen in de “Houtstad” hun eigen wedstrijd gescheiden van de mannen) liep Fleur Baljet meteen weg bij de concurrentie.

Bij de mannen was er sprake van meer strijd. Riekele Kobes nam weliswaar meteen de leiding, maar werd in de eerste helft van de wedstrijd nog behoorlijk op de huid gezeten door een viertal zeer jeugdige atleten; de winnaar van vorig jaar Jan Oldhoff uit Leeuwarden (nu 2e), diens plaatsgenoot Janco Rijpstra (3e), Peter-Jan de Jong uit Joure en Siep Nota uit Sneek (4e).

De organisatie van de Walk & Run kon terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ongeveer vijfhonderd mensen schreven zich in voor de unieke “ontdekkingswandeltocht” over vijftien kilometer of voor een van de hardloopwedstrijden tijdens deze derde editie die gepaard ging met perfecte weersomstandigheden.

WIE, WAT, WAAR en hoe laat

Over vier dagen is het dan zover: de jubileumeditie van de Walk&Run. De weersomstandigheden lijken goed en het belooft een mooie editie te worden. Hierbij wijzen wij u graag op een aantal praktische zaken.
De plattegrond met de locatie van het inschrijfbureau, parkeerplaatsen, de toiletten, kleedruimte, drinkpost etc. staat op de voorpagina. Inschrijven op de dag zelf kost €10.

Locatie start/inschrijven:

Terrein Fierljepvereniging, Sudergoweg 1C, IJlst.

Dichtst bijzijnde parkeergelegenheid is tegenover de Poeisz op Dassenborch 32 in IJlst.

Wandelen
U kunt zich melden bij het inschrijfbureau waar u de stempelkaart ontvangt.
De start vindt ook dit jaar weer plaats vanaf het terrein bij de Fierljepvereniging aan de Sudergoweg 1C te IJlst.
Let op: u start gezamenlijk om tien uur!! Wees dus op tijd, het is niet mogelijk om later te starten.
De te lopen route staat aangegeven met bewegwijzering én op diverse punten zult u vrijwilligers treffen. De route is dus vooraf niet online te raadplegen.
We zullen op de route langs en over privé terrein lopen dus graag aandacht voor het schoonhouden van de route. Neem uw vuil mee of gooi het in de daarvoor bestemde prullenbakken.

Inschrijven op de dag zelf kost €10.
Check de laatste nieuwtjes over de Walk op Facebook en de website.

Hardlopen
U kunt zich melden bij het inschrijfbureau, daar ontvangt u uw startnummer.
De warming up voor de kidsrun vindt hier ook plaats.
De starttijden staan ook op de site. Zoals bekend is er een separate ladies- en herenrun.

Inschrijven op de dag zelf kost €10.

Check de laatste nieuwtjes over de Run op Facebook en de website.

By Folkert schoenen winnen?
Meedingen aan de verloting van de wandel- of hardloopschoenen die door Folkert beschikbaar gesteld worden gaat als volgt:
Aan de inschrijving van iedere hardloper is een startnummer gekoppeld. Tijdens de run zal de hardloopcommissie de gelukkige winnaars trekken.
Hetzelfde geldt voor de dames- en herenwandelaars die zich gemeld hebben bij het inschrijfbureau. Deze dingen mee voor de schoenen op het moment dat na afloop de bon op de stempelkaart is ingeleverd. Vergeet dit dus niet!

De winnaars krijgen bericht op het aangegeven telefoonnummer en/of mailadres, en zullen we publiceren op Facebook.

Bij vragen kunt u ons via Facebook of mail benaderen.

Hartelijke groeten en tot zaterdag!

De organisatie van de Walk&Run

Hoe hard loop jij?? Kids hardloopclinic data bekend!

Op zaterdag 6 oktober is het zover! De derde editie van de IJlst 750 WALK & RUN. Voor de groepen 3 t/m 8 is er een Kidsrun over de unieke grachten van IJlst, en jij kunt daar aan deelnemen! Voor alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 is deelname aan de Kidsrun van de IJlst 750 WALK & RUN gratis en na afloop ontvang je een prachtige herinnering! Daarnaast bieden wij, in samenwerking met Loopgroep IJlst, jullie twee hardloopclinics aan waarin je training krijgt van een hardlooptrainer.

Wanneer?

De clinictrainingen zijn op donderdag 27 september en donderdag 4 oktober van 17.00 tot 17.45.

Verzamelpunt: plein voor MFC De Útherne in IJlst.
IJLST 750 WALK & RUN – Kidsrun, is op zaterdagmiddag 6 oktober, afstand 900 meter.
Programma:

13.15 start groep 5 tm 7 jaar

13.30 start groep 8 tm 10 jaar

13.45 start groep 11 tm 12 jaar

De warming up is steeds 20 minuten voor elke start.
Hoe doe ik mee?
Wat kost dit? Deelname aan de Kidsrun en hardloopclinic is gratis!
Hoe doe ik mee? Kinderen kunnen zich op de volgende manier aanmelden.
Kidsrun: hier inschrijven, deelname is gratis!
Clinictrainingen: op de donderdagmiddag: rnwths@gmail.com, deelname is gratis!

Met vriendelijke groeten, Arjen Visserman en Erik Bouma

“BIJ FOLKERT” VERLOOT VIER PAAR SCHOENEN BIJ WALK & RUN

 

Eigenares Antje van der Wal en Arjen Visserman voor de winkel aan het Hoogend in Sneek.

BIJ FOLKERT” VERLOOT VIER PAAR SCHOENEN BIJ WALK & RUN

Hardloop- en wandelspeciaalzaak Bij Folkert heeft zijn medewerking aan de Walk & Run in IJlst toegezegd. Eigenares van het bedrijf, Antje van der Wal heeft aangegeven dat er tijdens het evenement dat op zaterdag 6 oktober plaatsvindt twee paar wandelschoenen(t.w.v. 150 euro) en twee paar hardloopschoenen(t.w.v. 150 euro) onder de deelnemers zullen worden verloot. Bij Folkert, gevestigd aan het Hoogend in Sneek, is al jaren een begrip onder hardlopers en wandelaars uit Sneek en wijde omgeving.

 

 

OUDERE JUNIOREN STRIJDEN IN WALK & RUN OOK OM NOORDELIJKE TITEL

Foto Jan Oldhoff

IJlst: aan het Noordelijk Stratenloop Kampioenschap dat dit jaar verbonden is aan de Walk & Run op zaterdag 6 oktober in IJlst is een extra leeftijdscategorie toegevoegd. De oudste junioren, in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar zullen uitkomen in de “Ladiesrun” en in de wedstrijd voor mannen, echter voor hen zal een speciaal klassement worden opgemaakt. In 2017 werd de mannenwedstrijd overigens gewonnen door een junior. De toen 17-jarige Jan Oldhoff uit Leeuwarden die deel uitmaakt van de Friese jeugdselectie Team Mila Fryslan was “heer en meester” in de mannenrace. Oldhoff, die onlangs nog van start ging tijdens het NK 1500 meter gaat op 6 oktober zijn titel in IJlst verdedigen en hij neemt zijn team- en plaatsgenoot Janco Rijpstra(19) mee. In de Ladiesrun over 7,5 kilometer gaat ook een aantal topjunioren van start. Mare te Biesebeek(18)  uit Leeuwarden en Ilse Rooks(19) uit Groningen(beide lid van Team Mila Fryslan) zouden maar wat graag de Noordelijke titel op hun palmares bijschrijven. (Op de foto: Jan Oldhoff(geel shirt), de winnaar van de Walk & Run in 2017, in actie tijdens het NK 1500meter).

WALK & RUN 2018 DECOR VOOR OPEN NOORDELIJK STRATENLOOP KAMPIOENSCHAP

Foto: Gutama Mame die finisht onder de Friese vlag, gemaakt door Annelies

IJlst: in verband met het jubileumjaar IJlst 750, zal de Noordelijke titelstrijd worden verbonden aan de Walk & Run 2018. Het evenement is uitgeroepen tot Open Noordelijk Stratenloopkampioenschap. In alle leeftijdscategorieën(junioren en senioren) zal worden gestreden om deze regionale titel. Een aantal regionale toplopers heeft al toegezegd om op 6 oktober a.s. in IJlst aan de start te verschijnen.
Je kunt je nu al inschrijven. Zie de website: http://walkrun.ijlst750.nl/

LADIESRUN IN WALK & RUN IJLST UNIEK IN FRIESLAND

Foto Ladiesrun 2016

IJlst: de Ladiesrun van 7,5 kilometer lengte die op zaterdag 6 oktober tijdens de Walk & Run in IJlst wordt georganiseerd is uniek in Friesland. In nagenoeg alle wegwedstrijden en stratenlopen in ons land lopen de dames relatief onopvallend tussen de mannelijke atleten. Ruim tien jaar geleden bedacht men in Nijmegen bij de Marikenloop dat het anders moest. Daar vindt nu jaarlijks een wedstrijd plaats die uitsluitend toegankelijk is voor dames en die inmiddels duizenden deelneemsters trekt. Later volgden Groningen, Rotterdam en Eindhoven dit voorbeeld. In IJlst wordt ook een loop voor mannen georganiseerd met de zelfde lengte als die van de dames, maar zij zullen pas van start gaan als alle dames zijn gefinisht. Ondanks het feit dat de Ladiesrun dit jaar het decor zal zijn voor het Open Noordelijk Stratenloop Kampioenschap blijft het evenement toegankelijk voor hardloopsters van elk niveau. Inmiddels hebben Ylona Kruis uit Heeg(winnares van de marathon van Sneek) en Fleur Baljet uit Oosthem(voormalig jeugdkampioene 10km) aangegeven dat ze op zaterdag 6 oktober in IJlst aan de start zullen staan. http://walkrun.ijlst750.nl/